De 3 musketörerna


Vi är 3 stycken i crewet nu. Därav så dålig uppdatering. Men vi ber så hemskt mycket om ursäkt, allt är Gordons fel!



Vi återkommer alldeles strax! Mår ni bra? :)

PEACE!

kubb


Anledningen till dålig updatering idag är precis som det ser ut; kubb. Nu ska vi lägga oss i Lizas sköna säng och sova inför natten. Det är en dag imorgon också (ett rykte säger att det då kommer finbesök? hmm). Godnatt kära läsare!


// Zlidas

Svininfluensan

Jaha då har vi fått ännu en härlig sjuka i vår lilla värld. Svininfluensan. Faktum är att det egentligen bara är 6 personer i hela Mexico (inte 900) som avlidit pga influensan och med tanke på att Mexico city har ett invånarantal på ca 25 miljoner är det inte så underligt att 6 personer dör av en influensa. Inte nog med det så har de nu även kommit på att "svininfluensan" inte alls kommer från svinen. Den kommer från en liten pojke som bor i en hydda i Svingelskogen. Ska vi hissa eller dissa svininfluensan? Blir det en lika stor besvikelse som med fågelinfluensan vars karriär gick i backen på en natt? Eller kommer den gå lika långt som galna kosjukan? Personligen vill vi varna för ett nytt livsfarligt virus som sprider sig i Mölndal men som ingen vågar tala högt om.


Ingen puss och ingen kram (utan munskydd), men vi syns på stan ändå (i munskydd)
// Zlidas

Måndag

Idag har vi på Zlidas tagit hand om Lizas kära morfar. Det har ätits grönsaker med pesto, fisk och vitlöksbröd, druckits kaffe och lyssnats på predikan samt sjungts härliga lovsånger vid middagsbordet. En härlig förmiddag med Gunnar helt enkelt.


Visst är han snygg? Hur mår våra läsare? Sugna på tävling snart kanske?

Peace and love!
// Zlidas


KÄRLEK

Efter en kort men krävande resa är jag hemma igen. Istället för att åka raka vägen hem till sängen tog jag en tur till stallet för att spana in några underbart söta nykomlingar. Det finns nog ingen människa på hela jorden som kan charma och få mig att må så bra... såsom mina bebisar. Här är jag i himlen kan jag lova.




Simma lugnt!
// Liza


God Kväll!

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen som varit under dagen. Liza har spenderat större delen av dagen på resande fot, Frida har suttit hemma och pillat på potatisar och vad jag har gjort hemlighåller jag här på bloggen! Vi lovar dock att vara betydligt bättre på att blogga imorgon.


Peace and Love!



Cheng

Oh my!

Jag är så trött och sliten idag. Med andra ord på riktigt söndagshumör!
Inget blev som det var tänkt igår. Efter att mami och jag varit ute och gjort våra ärenden så åkte vi till bekanta för att ta en mysig fika i vårsolen. Fikan blev till middag som senare ledde till tjejkväll med vin och massor med prat.
Super god mat och väldigt trevligt sällskap, oslagbart!

Idag så kommer Liza hem och jag är så glad. Jag har saknat min lilla knasboll!
Vi ska planera veckan som kommer och jag bara vet att den kommer bli super bra. Grodan kommer ju och hälsar på, vad kan slå det? ;)

Puss i pannan!

Frida


Nu kommer Liza snart hem

Jag pratade nyss med blondinen och hon är nästintill klar med allt vad hon skulle göra under sin lilla bortvistelse. Ikväll är hon färdig och morgondagens hemresa är bokad och klar. Tur för henne att sommarvärmen väntar Sverige nästa vecka. Grillning och kubb inplanerat! Hoppas att hon får lite tid över till mig och inte bara sitter fastklistrad på Frida hela tiden. Njut av solen kära läsare. Dags för mig att skala potatis nu.

Peace and love!
// Cheng

Det ryktas om…

Sommarvärme nästa vecka, 20 - 25 grader på tisdag. Vad säger ni om det?

Denna dag verkar också bjuda på fint väder, och idag så kan jag i alla fall njuta lite av solen. Fortfarande lite förkyld men betydligt bättre än tidigare. Dagen kommer också att bjuda på många olika ärenden, så bloggen kommer inte att uppdateras på några timmar, om nu inte Liza kikar förbi. Cheng är idag ganska upptagen men han har lovat att skriva något lite senare. Nu ska jag hoppa in i duschen!

Chilla - ta en glass, ta två!

Frida

 


Jag är fantastisk!

Jag har nu inskaffat mig en riktigt grym coach i självförtroende. Hans namn är Bruno men går under smeknamnet B. En helskön katt ifrån Paris som jobbar som advokat. Inte dåligt va?!

Jag vet att det finns mängder med människor där ute som inte tror på sig själva, och jag är absolut inget undantag. Jag är rätt extrem många gånger och det är egentligen sorgligt. Det enda man gör är att man begränsar sig själv. Så varför inte börja jobba på sin osäkerhet? Ställ dig framför spegeln och ge dig komplimanger varje morgon i 5 min. Det låter konstigt, jag vet. Men efter ett tag så blir det till en vana och ett steg i rätt riktning. Utmana dig själv och gör saker du aldrig tidigare gjort eller vågat. Du kommer att växa så mycket! Men det viktigaste du kan göra är att du tar tag i de saker du känner dig osäker på. Det är svårt och tar lång tid, men om du aldrig gör det så kommer du stå och stampa på samma ställe år efter år.

Det är skandal att så många unga människor idag mår dåligt och att det finns så lite hjälp att få. Så varför inte försöka hjälpa varandra så gott vi kan? Det är jobbigt att prata och öppna upp sig, men kom bara ihåg att ni inte är ensamma.

Många stora pussar och kramar!



Frida

jeansväst



Vad tycker ni om Lizas nya väst? Yes, hon har gjort den alldeles själv.

Peace and love!
// Zlidas

Im alive

Och med internet dessutom. Jag överlevde denna resan också. Har precis hällt i mig tre koppar kaffe och gör mig redo för en kväll full med koncentration. Sängen borde egentligen vara första prioritet just nu men jag har tyvärr inte så mycket att säga till om. Jag saknar min Frida och Cheng (och "en annan" såklart) men jag klarar mig nog relativt bra bortifrån i några dagar ändå.


Nu måste jag springa!

Puss och kram ses på stan!
// Liza

Mys kompis!

Just nu så ligger jag i min stora sköna soffa omringad av mängder med kuddar, täcken och filtar. En kopp grönt te med honung står bredvid mig och i mina öron spelas nu ett av mina favoritband, Cherry ghost!

 

Men vet ni vad jag saknar? En mys kompis som kan ligga här och kramas med mig och ta hand om mig nu när jag inte är på topp. Någon som kan läsa sagor, koka te och bädda ner mig ordentligt. Finns det någon där ute som är intresserad?! ;)

 

xoxo

 

Frida



Idag är det min turdag. Endast några få minuter efter att det här inlägget postades så kom bror hem med Yssla. Så jag har spenderat den senaste timmen med att ligga och kramas! Nu känner jag min nöjd (:

 


God Morgon mina medmänniskor!

Som ni kanske läst innan så har Liza dragit iväg i ett par dagar och det är nu upp till mig och Cheng att hålla bloggen flytande. Men vi behöver er hjälp! Vad är det egentligen ni vill läsa om? Kommentera mera!

Jag har för övrigt sovit alldeles för lite i natt, och förkylningen har fortfarande kvar mig i sina klor. Så det får bli ännu en dag i sängen för min del. Gå ut och njut av solen, ni som kan. Vi hörs lite senare!

Pusseli puss!



Frida

kvittra

Godkväll kära läsare! Står allt bra till? Jag mår tusen gånger bättre idag än vad jag gjorde igår (tur det). Kan inte minnas att mitt huvud någonsin spelat ett sådant spel förut. Det kändes bokstavligt talat som om taket var på väggarna, golvet på taket och jag nånstans däremellan haha. Vilken tur att jag har Frida som alltid tar hand om mig vad som än händer. Inga pengar i hela världen skulle kunna ersätta en vän som henne och jag är mycket mer än tacksam för att hon finns i mitt liv. Dagen har för övrigt tillbringats i en soffa, en säng och på ett berg. Jag måste erkänna att den inte kunde blivit bättre (inte sällskapet heller för den delen). Nu är jag trött men känner mig bara sååå glad. Funderar på att svepa i mig en kopp te och bädda ner mig i sängen. Imorgon åker jag iväg på äventyr, men jag säger inte vart! ;) Jag hoppas att jag kan uppdatera bloggen lite men kommer antagligen inte ha överdrivet mycket tid över. I värsta fall återkommer jag på söndag.




Lite random skitsnack för att göra bloggen till en "riktig" blogg ;)

kram och godnatt!

// Liza

Vill ni veta en riktigt söt sak om Liza?

 Hon kan inte rapa. Hur hon än försöker (och för det mesta låtsasrapar) så går det bara inte. Jag har för mig att hon en gång lyckades och sken som en sol. Frågan är egentligen hur bra det faktiskt är att kunna rapa? Hur många gånger har man inte önskat att den där Läsken inte innehållit så mycket bubblor som bubblar upp i strupen vid helt fel tillfällen? Liza borde vara riktigt nöjd!

Peace and Love!



Cheng



Åh nej!

Jag hatar att vara förkyld! Varför ska man alltid bli sjuk vid helt fel tillfällen? Jag blir så trött på det här, men hoppas på ett snabbt tillfrisknande så att jag kan ta hand om min favoritbebis i helgen! Jag kommer med andra ord att spendera min dag i sängen med mängder av näsdukar, te, kuddar och datorn såklart!

Hoppas ni får en betydligt bättre dag än jag!

Puss i pannan



(Från en väldigt onöjd)
 Frida!

Usch!

Den här dagen har inte varit någon bra dag för mina två favoritflickor! Liza har som bekant mått otroligt dåligt hela dagen, och nu börjar även Frida att bli jätteförkyld! Har ni några bra tips att ge damerna så att de kurerar sig snabbt?

Peace and Love!



Cheng

Grodan boll

Snart åker Grodan hem från NY och då ska vi leka. Han ska vara överst, jag underst och Frida får klämma in sig i mitten nånstans (?) Det ska bli så kul att träffa min lilla supermodell igen. Synd bara att jag åker iväg på hemligt uppdrag tosdag till söndag^



// Liza

Live från Lizas badrum!

Söta lilla Liza var väldigt sugen på vin igår. Är man sugen så är man, det slutade med vinkväll. Dessvärre så är inte Liza så bra på att bedöma vad som är lagom att dricka och vad som är för mycket. Därför ligger hon nu här på golvet och mår sämre än hon någonsin gjort innan. Som tur är så har hon mig, och jag har snällt fått stå och hålla hennes hår medans hon spytt ner hela toalettstolen. Så vi kan med andra ord konstatera att den här dagen kommer att spenderas på ett badrumsgolv...

Ta det lugnt med spriten!


Frida

UPDATE

Liza är inte bakis (det var ett internskämt). Hon har bara gått och blivit lite sjuk och fått för lite sömn det senaste.

God Morgon gott folk!

Som vanligt så är det kaffe som gäller nu för att försöka vakna till liv. Ingen av oss har fått mycket sömn i natt så det blir till att mysa hela dagen. Solen har för tillfället lämnat oss, skandal! Men vi ska försöka kompensera detta och lysa upp den här gråa dagen med lite härliga blogg inlägg. Vi hörs om en stund!


Puss och kram vi syns på stan!



Zlidas

Sneakers på Fridas vis!

Idag har jag köpt ett par nya sneakers. Saken med mig är bara att jag tycker om att ha skor och kläder som ingen annan har. Därför har jag spenderat de senaste timmarna med att pimpa dessa skor (De var helvita när de köptes). Så här se de ut nu, vad tycks?


Puss & Kram




Frida

UPDATE

Vi ber så fruktansvärt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Internet krånglade i kvarteret under hela gårdagen och ett rykte säger att både Frida och Liza har varit upptagna med diverse saker (pojkar?). Nåja idag är de tillängliga men just nu på apoteket så de kan inte skriva någonting i detta ögonblick. Jag bjuder på lite skön musik medans ni får vänta på mina två favoritflickor.



Peace and love
// CHENG

vinnarna

GRATTIS TILL MALIN OCH MAGNUS N

vi har mailat er så ta en titt a.s.a.p


Dags för mys med film och kramar. Puss och Kram

Zlidas


vi ursäktar

Vi ursäktar den dåliga uppdateringen. Vi hade fullt upp med skratt, dans och massa onödigt spring på stan igår så bloggen glömdes nästintill helt av (?) Vi är inte överdrivet pigga nu såhär på förmiddagskvisten men några koppar kaffe och en promenad i vår sköna sol sitter fint för att sedan kunna dra 2 st nya vinnare. Hur mår våra läsare? Hade ni en bra fredagskväll?




Peace!

Live från syverkstan

Just nu så sitter Liza och syr häftiga armband till oss två. Skönt är det när andra gör grovjobbet åt en. ;) Vi återkommer snart med bilder!


Uppdate!

Så här söta blev armbanden, vad tycks?



Ladies and tjänstemän!

Det ser ut som om det vackra vädret är här för att stanna!
Det blev inget klädskapande igår, vi ska istället försöka få lite gjort idag och kan förhoppningsvis lägga upp lite bilder på det senare. Sista dagen för tävlingen är idag. Så har du inte skrivit något men är sugen på antingen T – shirten eller linnet så lämna en kommentar nere på det inlägget. Vinnarna utser vi lite senare ikväll!

 

Simma lugnt..

 

 

Zlidas


Husdjur!

Har ni någonsin tänkt på hur lika husdjur ofta är sina ägare? Kan det vara så att man dras till djur som liknar en själv? Ta min hamster Tiny som exempel, hon är sjukligt nyfiken och fruktansvärt klumpig. Hon är även väldigt lugn och gosig, och det är ju jag med. ;) Även Liza och hennes katt Tifflan är fruktansvärt lika. Båda två har problem med att sitta still, de ska alltid ha koll på allt och måste vara den som vid promenader och dylikt ska gå längst fram. Vad tror ni om det här?

 

Puss i pannan!

 

 

Frida och Tiny

summernights


Finns det något mysigare än svenska sommarkvällar/nätter? Cykla ner till sjön för att grilla lite marsmallows och ta ett kvällsdopp, mata lite ankor, skratta och värma sig i mjukiskläder. Cykla hem igen för att kurra ner sig i fåtöljerna på altanen med stora filtar framför levande (luktande) ljus. Sätta på grillen, grilla lite kött samtidigt som man sitter och chillar med go musik och lite dricka och bara njuter av livet. Det kan vara roligt och skönt att komma ifrån vårt (ofta) gråa land, men de mysiga svenska sommarkvällarna slår faktiskt det mesta. Eller vad säger ni? :)

God Morgon!

Äntligen så är solen tillbaka, och det ska vi utnyttja till max! Vi tycker att även ni ska göra detsamma om ni har möjlighet. Dagen kommer i övrigt att innehålla lite träning, lite sömnad, och några nya blogg inlägg. Glöm inte tävlingen nedan!


Puss och kram vi syns på stan!



Zlidas

Mediciner

Det finns människor som är så allergiska mot vissa saker att de kan dö om de får i sig det. Det vet väl alla? Men vet ni att dessa människor hela tiden behöver bära med sig en speciell spruta att injicera i låret om detta skulle ske? Varje år måste dessa människor spendera runt 1000 kr på en ny spruta plus mängder med pengar på andra allergimediciner endast för att kunna överleva. Det spenderas pengar på så mycket skit i det här landet. Är det inte viktigare att dessa människor får statliga bidrag till att kunna inhandla sin livsviktiga medicin istället för att t ex ge pengar till medelålders män som har problem med potensen?  Jag menar, alla människor har det inte lika bra ställt och har inte nödvändigtvis de pengar det krävs för att kunna köpa dessa dyra mediciner. Ska de då behöva riskera att dö?

 

En tanke bara…

 

 

Frida


Liza i ett nötskal

Fridas "negativa sidor" är väl att hon är fruktansvärt klumpig (klämmer fingrar, ramlar, spiller ut vin där man absolut inte får spilla, sparkar sönder dyrbara saker, osv) Detta är dock en relativt god "egenskap" som bidrar till ett gott skratt eller två. Jag däremot måste ha något seriöst fel i bollen när det gäller att behålla elektroniska prylar. Jag vet inte riktigt om det är så att dom är allergiska mot mig och vill komma så långt ifrån min närhet det bara går...eller om det hela har med otur att göra? Under mitt liv har jag nämligen "slarvat bort" en otrolig mängd mobiltelefoner, mp3-spelare, ipods och kameror. Har de inte slarvats bort så har de blivit stulna på hotellrum, flygplan när jag har sovit eller drunknat i toastolen. Efter att min fjärde ipod försvann, min sista kamera gick sönder och min ungefär 45:e mobil blev stulen så beslöt jag mig för att köpa en riktigt bra mobil med allt i ett.

Igår försvann min alldeles nya fina lilla nalle när jag gick på promenad i skogen. Fickan på tröjan hade självklart gått sönder och mobilen ramlat ner. Jag sprang hela rundan igen för att leta överallt men hittade den inte. När jag ringde var den på och nästa gång av (såklart att någon har tagit den och behållt den). Synd bara att den aldrig kommer gå att få på utan min kod och utan mitt kort. Dumma dumma människor som gör så! Varför inte gå in på telefonboken, ringa hem till mig, lämna tillbaka den och känna sig GOD (och dessutom få hittelön) istället för att sno den?

Men men, jag får väl skylla mig själv som är så "slarvig" (eller bara har rentav otur?) haha
Senilsnöre på allting i fortsättningen kanske?

SUCK.....

tävling

Vem vill ha någon av dessa?

Den vita är för herrar och den rosa för damer (storlek medium). Vi drar 2 vinnare på fredag kväll. Som vanligt vill vi ha en bra anledning till varför ni ska vinna och som vanligt påminner vi er om att inte glömma skriva med mailadress.

Good luck!
// Zlidas

Osköna människor!

Skitsnack, avundsjuka, strävan efter att passa in i ett samhälle där ens utseende spelar mer roll än vad som finns på insidan. Att alltid ha de rätta kläderna, de rätta formerna och den perfekta pojkvännen, snygga polare och bra med deg. Att trycka ner de som inte passar in ramen över hur man ska vara, sprida rykten om människor man är avundsjuk på, få andra att må dåligt över saker de inte själva kan rå för.

Den som trodde att allt det där hör till tonårsperioden har fel, så fel. Blir det inte rentav värre med åldern? Prioriteringarna ändras, då handlar det istället om att bo i den fina delen av staden, ha ett fint hus, vackra barn och den perfekta maken/makan. Vad sägs om att försöka ändra på det här? Kan vi inte bara sluta försöka lura oss själva och inse att inget här i världen är perfekt. Yta betyder inte ett skit i slutändan. Det är vi i vår generation som har möjligheten att ändra på vår värld, varför inte göra den bättre?

 

En tanke bara...

Frida


A new day has come...

Godmorgon! Eller godmiddag ska man väl kanske säga? För er som inte gått utanför dörren ännu kan vi uppmana om att det är väldigt varmt ute. Ganska kvavt faktiskt. Liza vaknade inte förän nu och har inte varit hos tandläkaren ännu men det dröjer nog inte långt innan tanden åker ut. Frida sitter hemma med sin kaffekopp och gosar med Tiny. Själv sitter jag här och funderar på vad man ska hitta på en dag som denna. Några förslag? Vi har funderat lite och kommit fram till att lägga ut en ny tävling ikväll. Vad priset blir är dock oklart än sålänge. Några förslag/önskemål? Time to go!

Glöm inte av att vara extra snälla idag! ;)

PECE AND LOVE
// Cheng

nu avlider jag

DET ÄR SYND OM MIG! Min tandvärk blir värre och värre, den sprider sig upp till tinningen och ner i nacken :( Jag minns inte när jag kände sån här smärta sist. Imorgon klockan 8 ska jag få akuttid hos dumma tandläkaren, om jag såsom måste dra ut skiten struntar jag i...bara jag blir av med smärtan!!!!

Tur att Frida och storebror tar hand om mig!

Nyheter!

Om några dagar så kommer Gordon hem och detta glädjer Frida och Liza enormt. De har bland annat planerat att utsätta deras lilla sötsak för pyjamaspartyn, tältning och en hel del andra galna upptåg. Stackars lilla Gordon!


Peace and Love



Cheng

Fobier

Alla människor har nog i alla fall något de inte klarar av. Jag är inget undantag. Men känner ni några med riktigt konstiga fobier, sådana man bara inte kan hjälpa att skratta åt? Jag har sådana underliga fobier. Men som tur är så känner jag även andra som är minst lika udda som jag. Nu är frågan bara om ni kan lyckas klura ut vilka fobier jag har? Här är ett par exempel och två av dessa fobier är mina;

 

  • Handleder
  • Saliv
  • Igelkottar
  • Insekter
  • Fötter
  • Pappa långben
  • Mjäll
  • Kyrkogårdar
  • Kropps hår
Pussar & Kramar
(och ett smakprov till "Anonym")



Frida


Rätt svar är; saliv och pappa långben

Pinsamt

Att jobba som modell och spela in reklamfilmer kan vara ganska pinsamt ibland. Speciellt när man blir bokad och sedan inte har någonting att säga till om över huvudtaget. Ett litet exempel:

haha

Some of my design


Ibland är det bra med stor fantasi och en "halv" designutbildning. Nu har även lilla Friday fått lära sig att sy och hon gör stora framsteg. Alltid roligt att bära kläder som ingen annan har. Lite smakprov:

Nu vill jag ha rikligt med kritik tack! :)
När kameran är färdigladdad kommer lite fler bilder på nydesignade kläder. Även Frida ska visa upp några av hennes konstverk såklart. Lite kubb medan solen går ner och kameran laddas sitter perfekt. Har ni haft en bra dag annars?

LOVE
// Liza

Dagens hiss (och diss)

VI HISSAR
1. Tunnbröd - Hårda som smjuka, stora som små. Tunnbröd med smör är DET just nu. Vad skulle vi göra utan tunnbröd?
2. M.I.A - med STIL och poesi gör hon den grymmaste musiken just nu. Det finns klart ingen som slår henne


3. GODIS - Det gör dig glad, frisk, go och det tröstar. Vad skulle vi göra utan godis?


& DISSAR
1. FÖRTROENDEBRYTANDE SKVALLERTANTER - hemligheter ska stanna kvar där dom gavs (om man nu kan säga så?)

2. MÖGLIGT BRÖD - usch och fy!

3. ARGA TAXICHAFFUÖRER!

det var allt för denna gången! Peace and love!
// Zlidas

Glad Påsk!




Så här söta är vi nu när vi är på påskmiddag!

Hoppas all mat och godis smakar bra och att ni får en riktig trevlig fortsatt påskafton våra älskvärda läsare!


Många stora pussar och kramar till er från oss



God morgon!

Ännu en ny fantastiskt vacker dag har vi fått och nu kan vi officiellt säga att våren är här på riktigt, eller vad säger ni?


Vi två sitter just nu och myser i solen på Lizas altan och tycker att livet är ganska bra. Om en stund ska vi sy lite roliga tröjor som vi kanske visar upp lite senare om de blir bra. Ikväll så ska vi ska hem till Frida och äta massor med underbar påskmat och godis med sköna människor som vi tycker mycket om! Det här blir nog en bra dag tror vi..

Ta det lugnt i solen, vi hörs snart!




Zlidas

Frågor och svar..

 

Hur lärde ni känna varandra och hur länge har ni känt varandra?
Frida kom farandes ifrån Stockholm för lite drygt 13 år sedan och flyttade in några meter ifrån Liza. Frida och Liza sprang på varandra en solig dag och började leka, sedan dess har de hängt ihop mer eller mindre hela tiden.
Hur gammla är ni?
Det sägs ju att man är så gammal som man gör sig. I dessa mått mätt så är Liza lite drygt 12 år och Frida 30+, haha!
Vad är erat mål med bloggen?

Att sprida lite glädje och goa skratt i gråa Svea samt skapa en diskussion om viktiga världsliga händelser och andra orättvisor som pågår i vår värld för tillfället.
Varför har Liza lagt ner sin gamla blogg?

Liza lade ner sig gamla blogg för att istället fokusera på den här som hon finner mycket roligare och mer intressant än den hon hade innan.
Är ni bästa vänner?
Självklart!
Ni verkar alltid vara med varandra. Bor ni tilsammans?

Inte är det långt ifrån i alla fall, haha!
Jag vet att Liza är modell och reser då och då men vad gör ni annars på dagarna? Jobbar Liza nånting i Sverige?

Liza jobbar som modell i Sverige med jämna mellanrum, samt reser iväg och gör vissa jobb utomlands.
Vi gör inte så mycket vettigt om dagarna.. Tränar, skriver i bloggen, går på promenader, möten/sjukhusbesök, skriver bloggen osv.
Har Frida något jobb/skola? Ni verkar inte göra så mycket hehe.
Frida är för tillfället sjukskriven på obestämd tid. Varför hon är det hemlighåller vi!
Var bor ni nånstans?

Vi bor i Mölndal utanför Göteborg.
Ser ni er själva som feminister (med tanke på vissa inlägg)?

Självklart ser vi oss som feminister. Vi och de flesta andra av det kvinnliga könet strävar väl efter jämnställdhet? Vi är dock inte extrema..
Hur ser den perfekta dagen och kvällen ut?

Den var svår! En perfekt dag bjuder på fint väder, picknick i det fria och mysiga promenader i skogen. Kvällen ska vara sval och spenderas ute med filtar, tända ljus och fint sällskap!
Har ni några framtidsplaner? Vadå isf?

Frida vill studera vidare så småningom och utbilda sig till Psykolog. Hon vill främst jobba med utsatta barn och ungdomar som växt upp i en miljö där det funnits missbruk, övergrepp osv.
Liza vill studera vidare även hon och jobba antingen med djur eller med människor.
Ett kreativt arbete för båda två med andra ord.
Pojkvänner?

Nej!
Intressen?

Pilla på potatisar
Motto?

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Behandla alla lika!
Vart får ni tag på alla coola kläder som ni visar på bloggen?

Vi hittar kläder lite överallt samt designar våra egna kläder.
Vad kommer det sig att ni startade en blogg tilsammans?

Vi fick skön idé och ville göra något tillsammans. Vi ville starta en blogg som stod ut i mängden och inte bara handlade om vad man åt till frukost eller vad man hade handlat på stan .
vem är Cheng?

Cheng är Cheng!
Har ni någonsin varit kär i samma kille?

Ja, det hände nog någon gång när vi var i 13 – års åldern och vi inte minns fel!
Vem av er två är det som bestämmer?

Båda två har väldigt starka viljor men vi kompromissar alltid!
Vad är det bästa som har hänt dig?

För Lizas del så är det när hon blev döpt.
Fridas val är hennes flytt till London 2007.
Vem betyder mest för dig?

Det kan vi inte svara på. Många betyder mycket men vi kan inte välja en specifik person eftersom alla vi har i våra liv har en speciell plats i våra hjärtan!
Livets mening?

Livets mening för Liza är att hitta Gud och leva sitt liv tillsammans med den man älskar och är lycklig med.
Frida tycker att livets mening är att finna ro och lycka tillsammans med någon och finna frid och välmående både i sig själv och i sin tillvaro.
Varför inte lite mer personliga saker i bloggen?

Klart vi kan skriva mer personliga saker. Frågan är bara vad ni vill veta om oss?
Vem av er är knäppast?
Svår fråga. Det beror nog på vem man frågar och i vilket sammanhang
Hur ser era senaste sms ut?

Liza; Jag är liiiite besviken på dig… Men hoppas du sover gott! Puss
Frida; Kom hit nu ditt tröga as!
Tränar ni mycket?

En del, mer nu på senaste.
Är ni rika

Självklart!
Brukar ni bråka ibland?

Konstigt nog så bråkar vi aldrig, även om vi umgås mest hela tiden. Tjafs kan uppstå någon gång ibland men väldigt sällan. Vi funkar bra ihop helt enkelt!
Vilken sorts snus snusar ni?

Göteborgs Rapé eller General White.
Vad gör era föräldrar?

Lizas mamma är dagisfröken och hennes pappa är Instutionsmäklare. Fridas mamma jobbar i butik och hennes pappa är CadKonsult.
Har ni några andra syskon?

Både Liza och Frida har två bröder och de är även mellanbarn båda två.
Älsklingsgodis?

Lizas val är utan tvekan choklad. Frida älskar också choklad men är även helt såld på salt lakrits.
Sommar eller eller vinter?

SOMMAR!
Vad är era sommarplaner?

Att vara i Sverige så mycket som möjligt och njuta i fulla drag då vi missat de senaste svenska sommrarna eftersom vi varit antingen utomlands eller jobbat allt för mycket. Självklart ska vi åka till London och Paris, och även försöka hinna med Irland, Ibiza samt Barcelona.
När ska jag få vinna en tävling som ni har?

När du kommer på en grymt bra anledning till att vinna.
När har ni nästa tävling?

Väldigt snart!
Varför är Cheng anonym?

För att han själv valt att vara det. Han är lite mystisk!
Är jag jobbig nu?

Självklart inte!
Varför har ni inga pojkvänner?

För att ingen vill ha oss! ;)
Får ni betalt för bloggen?

Nej, inte än då den precis har startat.
Är Liza blond på riktigt? Är Frida brunett på riktigt?

Liza är naturligt blond och det är även Frida.
Kan blinda se sina drömmar?

Blinda kan inte se sina drömmar, de kan endast känna saker i drömmen om de är födda blinda. Har de däremot blivit blinda senare i livet så kan de se suddiga fragment av saker de sett innan de blev blinda.
En katt landar alltid på sina fötter, och en smörmacka landar alltid på smörsidan, men vad skulle hända om man binder en smörmacka på ryggen av en katt?

Vi prövade faktiskt det här och eftersom katten är betydligt större än smörgåsen så blev det så att katten landade på sina tassar och mackan satt fint kvar på kattens rygg.
Varför kallas det rusningstrafik när trafiken går som långsammast?

Vi har försökt få ett svar på den här frågan, men inte lyckats finna någon som har ett svar. Så tyvärr Mattias, du får helt enkelt vända dig till någon annan.
Vad får en smurf för ansiktsfärg om man stryper den?

Eftersom smurfen redan är så pass blå så blir det ingen större färgskillnad. Smurfen kan bli en aning lilla – blå, men det varierar lite beroende på smurfen.

 

Pussar och Kramar

 

 

Zlidas


Drama Queen!

Är det inte härligt när människor skapar drama runt omkring sig på rullande band?
Rena rama lördagsgodiset med intriger, tårar, slagsmål och skitsnack.
Vad skulle vi göra utan dessa människor?!?

Hmm.. Vad sägs om ett lugnt och skönt liv fritt från allt skräp och alla IQ befriade korkskruvar!?


Frida

 


Påsk!

Jag och Liza älskar att äta sill såhär vid påsk. Senapssill är Lizas favorit, men jag är kluven mellan den och vitlökssill.. Nu kom jag in på annat, vad jag egentligen skulle skriva om är min mamma.

Min mamma heter Susanne och hon är helt hopplös när det kommer till mat. Hon har en tendens till att alltid laga mat till minst 10 personer, Vi är numera 3 i vår familj och jag äter en vegetarisk kost. Ni kan ju bara tänka er hur många matlådor det blir till min stackars lillebror och Liza. Nu såhär inför påsk så har mamma köpt hur mycket godis som helst. Jag gissar på att det är kvar ungefär 5 kg av det hon köpt. Söt är hon nu när hon är orolig att detta inte ska räcka till!

Nu har jag ännu inte någon koll på hur mycket mat hon har planerat att laga inför påsk middagen, men jag kan inte tänka mig annat än att det blir till att äta rester i ett par dagar efter påskafton. Tur är det då att hon är en fantastisk kock!

Puss på dig min lilla mami!



Frida

Cykelbyxan is the shit

Minns ni när man var liten och sprang runt i de där lila cykelbyxorna med gröna ränder på? Jo det är sant, cykelbyxorna ska tydligen "vara inne" nu igen. Vi hade nästan glömt av hur coolt det var med cykelbyxor. Nu har vi kommit på det. Cykelbyxor is the shit helt enkelt.


Var är han?

Nu tycker jag synd om Liza!!! Var finns han?

Han som är:

  • Ödmjuk
  • Karismatisk
  • Snäll (mot alla och på riktigt)
  • Kramig
  • Jordnära
  • Musikalisk
  • Söt
  • Pålitlig
  • Trogen
  • Omtänksam

Han får gärna
  • Snusa men helst inte röka
  • Tycka om Liza även om hon skulle bli tjock och få finnar
  • Bry sig om andra lika mycket som han bryr sig om Liza (fast Liza lite mer) ;)
  • Gilla att mysa men också att ha roligt
  • Ha bra vänner
  • Tycka om Simpsons och Familyguy
  • Laga god mat och dricka vin ibland
  • Tycka om djur och barn
Han ska inte vara
  • egoistisk
  • ytlig
  • girig
  • tråkig
  • pengakåt
  • elak
  • dramatisk
Född runt 86, ett fint leende och vackra ljusa ögon är ett stort plus i kanten men inget krav. Är det någon som känner någon som passar in tro? :)

// Cheng

Påskägg nr 1



Årets första påskägg trivs bra i min famn. Tack snälla söta Victor som gav mig årets allra första påskägg. Nu har jag lite att göra ikväll som ni kanske förstår. :) Vi får höras imorn helt enkelt. Sov sött!

PEACE!!
// Liza

Viagra!

Män som på senare tid får problem med potensen får statliga bidrag för att kunna köpa medicinen viagra. Men vi av det kvinnliga könet då?! Jag menar, vi blöder ju en vecka i månaden och slänger tusentals kronor på bindor och tamponger varje år. Borde inte vi ha lika stor rätt till att få statliga bidrag till det också?

 

En tanke bara..

 

Frida


Onsdagen den 8 april

Som förra onsdagen så är det även idag en alldeles speciell dag. Den 8 april. Se till att njuta så mycket ni bara kan av denna unika dag eftersom det bara finns en av den. Själv har Zlidas massor att göra: möten, jobb, tandläkarbesök, träning, sjukhusbesök, mm. Uppdateringen kommer med andra ord ligga lite lågt tills ikväll. Glöm inte frågestunden här.

Vi vill också passa på att tacka alla som tittar in! Vi blir otroligt glada för varje ny unik besökare som kikar in hoppas att ni tar åt er av de vettiga sakerna vi vill nå fram med och att ni menar vad ni kommenterar :) Som ni har märkt är vi starkt emot elakheter och mobbning här på bloggen, tack för att ni accepterar det.
Time to go. Ha en UNDERBAR dag!

PEACE AND LOVE
// Zlidas

Skosnören!

Det här med skosnören är konstigt. Jag menar, för det första så tar det sjukt lång tid att ens lära sig att knyta sina skor när man är liten. Senare i livet blir man lat och orkar inte ens knyta skorna, utan knyter en knut på varje snöre i hopp om att bara kunna ta på och av sig skorna utan att allt jobb det krävs med att knyta och knyta upp. Och hur ofta går inte ens skosnören upp när man är ute och går så att man snubblar och håller på att slå halvt ihjäl sig? Skosnören är helt klart överskattade!

Varför inte köra på gamla hederliga kardborreband på skorna istället. Man sparar tid, det är häftigt och man slipper vara orolig för att snubbla!

 

Peace

 Frida


DONT wish... but ACT!

and there will be a change..


Jag har uppenbarligen fel men det känns som människorna aldrig har hatat varandra så mycket som dom gör idag! Hela världen är i princip ett stort krig som bara blir värre och värre. Vart tog tryggheten vägen? Jag kan inte känna mig trygg någonstans längre, man vet aldrig vad som kan ske. Varför har det blivit såhär? :( Varför hatar vi varandra så mycket? Är vi för maktkåta? Har vi så svårt att respektera andras medgångar att vi måste trycka ner dem för att själva känna oss bättre? Är vi för avundsjuka? Vad finns det för mening med att "hämnas"? Vad är egentligen problemet? Människor är människor, vi är beroende av varandra och vi är beroende av kärlek. Jag förstår inte riktigt varför hatet har övervägt kärleken på våran jord och varför vi inte gör någonting åt det?


Ingen tycker väl om krig? Men tyvärr är det ju så att det inte bara är länder som krigar mot varandra. I släkten pågår det ju "krig", grannskapet krigar mot varandra, kompisgänget, kärleksförhållanden, på jobbet...ja överallt! Nu menar jag självklart inte att grannen bombar ner det nybyggda huset på gatan pga sin avundsjuka men jag hoppas att ni förstår budskapet? Överallt snackar folk skit, bråkar, sårar, ljuger och spelar fult spel. Vi är ju precis lika elaka och korkade som de stora "makthavarna" på jorden (fast i ett litet perspektiv). Varför inte glädjas (iaf försöka glädjas) åt andras medgångar, lägga sin energi på något viktigare än det mest tråkiga som finns inom oss (hatet)? Jag vet, det kan vara svårt. Men det är det minsta vi kan göra för att få en liten förändring. Att "önska" sig till fred kommer aldrig att gå, men att göra det lilla man kan kommer säkerligen bidra till en liten förändring..så varför inte kämpa för det?

En liten tanke bara....

// Liza

Gissa vem

Som fick 3 framtänder?

 

Som har varit beroende av nässpray i 10 år?

 

Som har kissat ner sig i en McDonald’s kö?

 

Som har en stor pigmentfläck i pannan vid hårfästet där det växer vitt hår?

 

Som har kinesiska mönster på framtänderna?

 

Som har sprungit naken på Avenyn för en tusenlapp?

 

Som ringde till skolan och sjukanmälde sig, glömde lägga på och sedan hade sex medan det blev inspelat på skolans telefonsvarare?

 

 


Frågestund!

Vi tänkte köra en liten frågestund med er bloggläsare. Vad vill ni veta om oss? Alla frågor är tillåtna!






Pågår t o m torsdag kväll, svaren publiceras på fredag!

Ps. Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!! Ds.

"Man kan inte äta färska räkor"


"Vad kommer först; räkan eller ägget?" - "Men Liza, räkan är ju ett däggdjur"
"Åh titta de första getterna, nej jag menar gåsarna"
"Tomtar är bara påhittade figurer..precis som troll, älvor och eskimåer"
"Solen är det varmaste stället på hela jorden"
"Jag är för dödsstraff, så att man verkligen lär sig till nästa gång"
"Om dina föräldrar aldrig fått barn är det stor risk att du inte heller får det"
"Man säger att ingenting är omöjligt. Men jag gör ju ingenting varje dag"
"Hur kan du kalla mig konservativ när du vet hur mycket jag avskyr burkmat?"

Att samla på dumma citat är ganska rogivande i längden faktiskt hahah

Härligt väder idag! En cykeltur ner till turken för att köpa snus och glass ligger närmst på schemat. Därefter får vi se vad som händer. Mår våra läsare bra en solig dag som denna? Vi har lite nydesignade kläder att visa upp. Håll utik.

PEACE!
// Zlidas

Jag lever mitt liv i mjukisbyxor!

Jag använder alltid mjukisbyxor nu för tiden, jag t o m sover i dem. De ska helst vara minst 3 storlekar för stora och lagom urtvättade så att dem är mjuka och sköna. Jag är helt enkelt såld på mjukisbyxor, jag menar finns det något skönare? Min omgivning stör sig säkerligen enormt mycket på min förslappade stil, men jag trivs. Mjukisbyxorna stannar helt klart ett tag till!

Nu ska jag, min mami och hennes galna bästa vän kolla på typiska tjejfilmer och äta massor med godis!


Bamse kramar



Frida


Söndagar är ...

Helt klart den slappaste dagen på hela veckan. Det spelar ingen roll om man varit ute kvällen innan eller ej, man känner sig ändå på något sätt bakfull! I och med detta så är uppdateringen idag otroligt seg. Vi lovar dock att i alla fall ett skönt inlägg blir publicerat lite senare. Hoppas ni har överseende med detta :)

Pussar & Kramar



Zlidas

Nykterist javisst!

Spyor Gråt Egoism Ångest Försvunna kreditkort Huvudvärk Spydighet Skam Onödiga kommentarer Ångest



Finns det någonting bra med att dricka sig berusad på alkohol över huvudtaget? Nope!
Det är just därför vi på Zlidas har valt att vara nykterister, ni borde ta efter!

Kvällspromenader

Det händer nästan alltid intressanta ting när vi går på våra kvällspromenader. Liza ramlar i hundbajs men verkar inte så onöjd trots allt. Fridas otippade kommentarer är alltid lika roliga. Tur att man har mobilen till hands så det går att filma ibland



Upp och hoppa alla bagare barn. Det är bullfest.

En riktig videokamera står nog etta på den nya inköpslistan.

Jag är helt såld!




Gordon kom hem nu, jag vill ha ett kärleksbarn.. Haha! ;)

Tårta

Ikväll ska jag på kalas. Jag älskar kalas! :) Min söta kusin Emelie fyllde nämligen år igår och jag glömde säga grattis korkad som jag är ibland. Grattis i efterskott raring! Hon är jättesöt för övrigt, se själva här.


 

Love you long time // Friday

 

 


P.M.S


Att fälla en tår var tredje timma, gå upp 3 kg i vatten, vara besatt av choklad, att ha ont i magen, känna sig bedrövlig på alla sätt och vis. Att vara trött, grinig som en 5-åring och i allmänhet bete sig som en gravid kobra en vecka i månaden är inget roligt alls. Stackars lilla Liza (och alla i hennes omgivning) när det är dags för det som det är dags för nu.

Livet är inte lätt när man heter Liza Berggren och ska få sin mens. Vi alla får ge henne en stor kram så att hon får tillbaka lite livsgnista tycker jag! KRAM!

// CHENG

nämen

Idag har jag jobbat. Det brukar gå till ungefär såhär :)



Nu har Frida lagat wookade grönsaker med corn och pesto till mig, mums! Jag tänkte nämligen gå och bli lite småfet inför beach 2009 förstår ni

puss och kram syns på stan
// Liza

Mårten

Det här är Mårten. Mårten är en katt. Mårten bor hemma hos Liza. Mårten togs från sin mamma när han var fem veckor gammal. Mårten är kompis med Tiny. Mårten vet inte hur man tvättar sig. Vi tvättar Mårten med tvättlappar. Mårten dricker bara vatten ur glas. Mårten älskar oxfile.

Mårten är snäll.



Earth hour!

I lördags så hoppas jag att ni deltog under Earth hour . Att miljontals människor släcker ner sina hem är en bra början att spara på naturens resurser. Men det finns så många småsaker man kan göra i vardagen såsom;

 

  • Stäng av vattnet när du duschar undertiden du tvålar in dig. Det kan tyckas vara onödigt eftersom det bara handlar om en minut eller två men lägger man ihop alla minuter under ett år så blir det istället timmar.
  • Gör detsamma när du tvättar händerna, borstar tänderna osv.
  • Tvätta dina kläder i lägre temperatur. Dagens tvättmedel är tillräckligt bra så att de kan tvätta bort även svåra fläckar i kallare vatten.
  • Släck lamporna i de rum du och din familj inte befinner sig i.
  • Stäng av din dator/ Tv när du inte använder den.
  • Släng inte bort mat. Planera istället bättre och ät upp den mat du handlat innan den går ut.
  • Sortera dina sopor. På så vis kan mer avfall återanvändas.

 

Det där var några exempel, men det finns många fler sätt att dra ner på användningen av naturens resurser. Tidigare generationer har levt ett själviskt liv och inte tänkt på efterkommande generationer. Vad sägs om att bryta den trenden?

 

Ta det lugnt i solen!

 

 

Frida


Hej alla härliga bloggläsare!

Ny dag, nya tag. Vi kommer inom kort att börja uppdatera bloggen ordentligt. Vi måste bara få i oss lite energi och vakna till liv först. Stay tuned!



Face paint!

Ger du en 3 - åring face paint och låter denne måla ditt ansikte, så kommer du säkerligen att se ut så här i slutändan. Riktigt läckert, inte sant?!



xoxo
Frida

Vinnaren utsedd!

Grattis Johanna! Vi hoppas du håller det du lovat ;) Kolla din mail a.s.a.p så är tröjan snart din. Tack till alla andra som var med och tävlade. Fler kommer inom kort!

Puss och kram
// Zlidas

Vem bestämmer?

Dagens hjärnaktivitet har mestadels gått åt tankar som "vem bestämmer vad som är "normalt"" och "vad är egentligen ytlighet"? Det där med ytlighet sparar jag gärna till senare då jag har grubblat lite extra över ämnet men det andra är någonting som jag väldigt gärna vill ta upp. Jag vet att ordet normal kan förklaras som en organism eller mekanism som inte är avvikande, rörande någon, flera eller alla egenskaper. MEN kan någon där ute svara på hur man som person är "normal"? Jag menar...alla är ju olika, tänker olika, känner olika, tycker olika. Hur kan man då ens kalla någon för normal eller onormal? Och vem är det egentligen som bestämmer vem som är vad?

En liten tanke bara... :)

// Cheng


På tal om...

(Glöm ej våran tävling: HÄR)



Konstiga grejer man kläckt ur sig genom årens gång. Ett smakprov på min fantastiska fantasi och humor;

En gång i tiden, under den första veckan på gymnasiet så spenderades den mesta tiden till att alla i klassen skulle lära känna varandra. En sak som vi bland annat gjorde var att vi inför klassen fick berätta vilket djur vi ville vara. Alla valde såklart häftiga djur såsom tigrar och hajar. I mitt fall så ska jag alltid vara lite annorlunda. Så när frågan ”Frida, vilket djur skulle du vilja vara?” kom så svarade jag lugnt ”Jag vill vara en bananfluga”.

 

Puss i pannan!

 


// Frida


Underbara

Underbara väder! Härliga April! Nyvaken (TRÖTT) men på ett oroväckande gott humör! Kaffet är uppdrucket och jag är redo för en lång springtur i Herkules. Någon som ska med?



LOVE

L :)

Gordon!

Okej, nu är det så att jag har sagt att jag ska lägga ut en kontaktannons för den vackra och framgångsrika modellen Gordon. Och eftersom jag är en person som står vid mitt ord så kan jag inte göra annat än att publicera annonsen, Enjoy;

Gordon söker en tjej som är mellan 165 – 185 cm lång. Hon ska vara vältränad och ha långt hår. Han föredrar flickor med antingen mörkt hår och blåa ögon eller blont hår och bruna ögon. Du måste vara stenrik så att du kan ta hand om Gordon. Han ser gärna att du inte har något emot att dela hans bädd med minst en annan tjej då Gordon gillar att experimentera. Maraton sex står högt på listan, så du måste helt klart vara uthållig. Passar beskrivningen in på just dig, var god att lämna en kommentar!







Jag glömde nästan att nämna, det blir bara ett lån tills vidare. Jag ska nämligen gifta mig med den pojken så småningom och skaffa vackra barn med honom, så det så! ;) // Frida

RSS 2.0